Kruška i jabuka su, možda, i najzastupljenije voće na našim prostorima. Blagodeti jabuke na naš organizam su uveliko poznate pa ćemo malo posvetiti pažnu kruškama. Kruška je bogata nizom vitamina (A,B1,B2,C,..), sadrži folnu kiselinu, kalijum, magnezijum, bakar, fosfor, vlakna. Zahvaljujući svom sastavu, kruška pomaže bubrežnim bolesnicima. Stimuliše rad bubrega i izbacuje višak tečnosti pa se preporučuje svima koji pate od zadržavanja vode. Odlična je i za reumu, giht, poboljsava rad kardiovaskularnog sistema i srca. Izuzetna je kod osoba koje pate od želudačno-cevnih bolesti kao što su: hronične upale želudačne sluznice, čir na želudcu, problemi sa varenjem, gorušica, prolivi. Kruška ima malo tvrđu građu i kožu pa kod ovakvih pacijenata može da bude teža za varenje, tada se može koristiti u vidu kompota. Kod gastritisa, čira, gorušice kompot od krušaka može biti izuzetno blagotvoran. Bogata je antioksidansima i vitaminima pa utiče na jačanje našeg imuniteta i očuvanje mladosti. Iako je kruška slatka, veći deo toga šećera je levuloza pa se preporučuje i za mršavljenje a mogu je koristiti i dijabetičari. Kruška je veoma hranljiva a nema visoku energetsku vrednost.
Kruška i jabuka su, možda, i najzastupljenije voće na našim prostorima. Blagodeti jabuke na naš organizam su uveliko poznate pa ćemo malo posvetiti pažnu kruškama.
Kruška je bogata nizom vitamina (A,B1,B2,C,..), sadrži folnu kiselinu, kalijum, magnezijum, bakar, fosfor, vlakna. Zahvaljujući svom sastavu, kruška pomaže bubrežnim bolesnicima. Stimuliše rad bubrega i izbacuje višak tečnosti pa se preporučuje svima koji pate od zadržavanja vode. Odlična je i za reumu, giht, poboljsava rad kardiovaskularnog sistema i srca. Izuzetna je kod osoba koje pate od želudačno-cevnih bolesti kao što su: hronične upale želudačne sluznice, čir na želudcu, problemi sa varenjem, gorušica, prolivi. Kruška ima malo tvrđu građu i kožu pa kod ovakvih pacijenata može da bude teža za varenje, tada se može koristiti u vidu kompota. Kod gastritisa, čira, gorušice kompot od krušaka može biti izuzetno blagotvoran. Bogata je antioksidansima i vitaminima pa utiče na jačanje našeg imuniteta i očuvanje mladosti. Iako je kruška slatka, veći deo toga šećera je levuloza pa se preporučuje i za mršavljenje a mogu je koristiti i dijabetičari. Kruška je veoma hranljiva a nema visoku energetsku vrednost.
TAGS :
TAGS: